The ACU is the No 1 organisation for all forms of Motorcycle Sport in the UK with 550 Clubs organising over 3000 events each year & the only Body affiliated to the FIM
tel
Telephone: 01788 566400
About ACU
Contact Us
[Read the current ACU COVID-19 Statement here]
Due to the country being in national lockdown, ACU Head Office is currently manned on minimal levels with the majority of staff working from home. For sporting matters please contact your relevant sport secretary: Motocross email sonia@acu.org.uk; Trials & Enduro email mary@acu.org.uk; Road Racing and Grass Track email rowena@acu.org.uk; for all other enquiries, please continue to email admin@acu.org.uk.

Weymouth International Beach Race Returns on November 15th and 16th

Tuesday November 4, 2014 at 3:07pm
Weymouth International Beach Race Returns on November 15th and 16th
Weymouth International Beach Race returns on the 15th and 16th November. This exciting International event will have top riders from the both Adult & Youth ranks from all over the UK & Europe with machines ranging from 50cc to 700cc riders aged 8 years upward, with several top women riders competing in this new event.


Racing at Weymouth will be motocross style with short races on the 'Dry Sands' on this part of the Dorset Coastline.

NEW FOR 2014 - ADULT SOLOS - ADULT QUADBIKES AND YOUTH QUADS

SATURDAY 15TH SCHEDULE

SATURDAY

9.30 am - 4 x 4 Demos

10am-Adult Practice- Group 1)

10.15 - Adult Solos Group 1)- Sportsman & Over 40's-45 minutes

11.00 - Adult Solo - Practice Group 2)

11.15 - Adult Solos Group 2) Clubman & Expert- 45 minutes

12.00 - Adult Solos Group 1)- 45 minutes

12.45 - Adult SolosGroup 2)- 45 minutes

1.30 - 4 x 4 Demos & Track - Re-grade Track

2.00 - 100cc Quads - 30 minutes

2.15 - 100cc Quads - 30 minutes

2.45 -4 x 4 Demos

3.30 - 100cc quads - 30 minutes

PRESENTATION

SUNDAY 16TH SCHEDULE

SUNDAY

9.30 am - 4 x 4 Demos

10.00 - Practice - 250 quad

10.15 - 250 YOUTH QUAD - 30 Mins

10.45 - Practice - adult quad 1

11.00 - Adult quad 1) novice & over 40s - 45 mins

11.45- 4 x 4 Demos & Re-grade Track

12.15 - 250 YOUTH QUAD- 30 mins

12.45- Practice - adult quad 2

1.00 - Adult quad 2) Expert & Clubman - 45 mins

1.45 - Adult quad 1) Novice & Over 40s - 45 mins

2.30 - Adult quad 2) Expert & Clubman - 45 mins

3.15 - 4 x 4 Demos

PRESENTATION

Practice = 2 Laps

Youth Quads - Practice & 30 minute races x 2    -  Adult Quads - Practice & 45 minute races x 2  - Adult Solos - Practice & 45 minute races  x 2


Crowds will be able to pack Weymouth Seafront to enjoy the thrills and spills of this unique spectacle for FREE .
 
The beach course when constructed will be approximately one mile long and is designed to test the riders to the limits, reaching speeds of 70 mph, while competitively negotiating 'Bomb Holes', Dare Devil Jumps, Sharp Chicanes and a high speed straight.

SATURDAY  WEYMOUTH BEACH X PARTY WEYMOUTH PAVILION

Bar -  Food - Live Music
The Weymouth Pavilion is the host venue for the Weymouth Beach X party with live  music and entertainment on Saturday

2014 BEACH X THE NEW PREMIER BEACH X EVENT FOR THE U.K

» Categories: Club News, Home Page, Motocross, Enduro
Auto-Cycle Union Ltd.
ACU House, Wood Street, Rugby.
CV21 2YX.
Telephone: 01788 566400
Email: admin@acu.org.uk